هیات حماس فردا به قاهره می‌رود سفر ویتکاف به روسیه برای دیدار با پوتین پزشکیان: رابطه با عراق یکی از مهمترین عرصه‌های روابط خارجی ایران است چین تعرفه‌ٔ کالا‌های آمریکایی را به ۱۲۵ درصد افزایش داد؛ قیمت طلا رکورد ۳۲۰۰ دلار را زد الفیاض: حشد الشعبی در نهاد‌های نظامی عراق ادغام می‌شود فیدان: ترکیه با ایران و آمریکا در تماس است اسلامی: ما از مرز‌های دانش در حوزه علوم هسته‌ای عبور کرده‌ایم شمخانی: وزیر خارجه ایران با اختیارات کامل برای مذاکره غیرمستقیم با آمریکا راهی عمان است بقائی: گفت‌و‌گو‌های شنبه، آزمونی برای سنجش نیت و جدیت آمریکا است در پی سقوط یک فروند بالگرد در رودخانه هادسون منهتن هر ۶ سرنشین آن کشته شدند ابراز امیدواری روبیو در مورد نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا آغاز مذاکرات مسقط «بعدازظهر شنبه» / «زبان تهدید»، خط قرمز مهم حزب‌الله ادعا‌های رسانه‌ای درباره گفت‌و‌گو پیرامون خلع سلاح را «کذب محض» خواند منبع ایرانی: آمریکا مذاکره غیرمستقیم با ایران را پذیرفته است حماس: غزه نیازمند اقدام فوری جامعه بین‌المللی است

واکنش واشنگتن به اخراج سفیر آمریکا

وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که منتظر توضیح آنکارا درباره تصمیمش برای اخراج سفیر این کشور است.
تاریخ انتشار: ۲۳:۳۹ - ۰۲ آبان ۱۴۰۰ - 2021 October 24
کد خبر: ۱۰۶۶۷۱

به گزارش راهبرد معاصر، وزارت امور خارجه آمریکا روز یکشنبه از آنکارا خواست تا درباره تصمیمش برای اخراج سفرای 10 کشور از جمله آمریکا توضیح دهد.

 

پیشتر «دیوید ساسولی» رئیس پارلمان اروپا نیز به تهدید اردوغان درباره اخراج سفرای 10 کشور از آنکارا واکنش نشان داده و در پیامی توییتری نوشت: «اخراج 10 سفیر نشانه حرکت مستبدانه دولت ترکیه است. ما مرعوب نخواهیم شد».

 

رئیس‌جمهور ترکیه شنبه اعلام کرد که سفرای ۱۰ کشور از جمله آلمان و ایالات متحده که خواستار آزادی «عثمان کاوالا» شده بودند، عنصر نامطلوب اعلام خواهند شد.

 

وی با اشاره به اصطلاحی که در دیپلماسی به کار می‌رود و به معنای اولین قدم قبل از اخراج است، گفت: من به وزیر خارجه کشورمان دستور داده‌ام که این ۱۰ سفیر را در اسرع وقت به عنوان عنصر نامطلوب اعلام کند.

 

وزارت امور خارجه ترکیه شامگاه دوشنبه گذشته سفیران ۱۰ کشور را به دلیل بیانیه مشترک آنها که خواستار آزادی عثمان کاوالا تاجر ترکیه‌ای زندانی در این کشور شده بود احضار کرد.

 

سه‌شنبه هفته پیش بود که سفارتخانه‌های آمریکا، کانادا، فرانسه، فنلاند، دانمارک، آلمان، هلند، نیوزلند، نروژ و سوئد خواستار آزادی کاوالا شدند که به دلیل نقش ادعایی در اعتراضات سال ۲۰۱۳ و تظاهرات‌های بعدی آن، چهار سال است در زندان به سر می‌برد.

 

اردوغان روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران گفت: «من به وزیران خارجه [این کشورها] گفتم که نمی‌توانم میزبانی‌شان را بپذیرم.»

 

رسانه‌های ترکیه روز یکشنبه خبر دادند که وزارت خارجه این کشور تلاش کرده تا رجب طیب اردوغان را درباره عدم اخراج سفرای 10 کشور خارجی متقاعد کند.

 

خبرگزاری ترکیه‌ای ANKA‌ با اشاره به این موضوع گفت که اردوغان روز 21 اکتبر دستوری صادر کرد که سفرای تعدادی از کشورها «عنصر نامطلوب» شناخته شوند. مسئولان وزارت خارجه ترکیه پس از آن، تلاش کردند تا اردوغان را از اتخاذ این موضع منصرف کنند اما تلاش‌های آنها با شکست همراه شد.

 

ارسال نظر